Плодовете, зеленчуците и билките
калий, калций, желязо, магнезий и много други елементи и съставки. Те трябва да бъдат екологично чисти - без химикали, изкуствени торове и други стимуланти. Провеждани са изследвания върху големи контингенти от населението в Китай и Америка. В 13% от тях е намалял риска от умиране от рак и в 38% - от инфаркт, инсулт и други сърдечно - съдови заболявания. Установени са и редица индивидуални особености.

В заключение трябва да се знае и стриктно да се спазва от всеки правилото да се ползват само екологично чисти плодове, зеленчуци и билки. Ако са отглеждани с изкуствени торове, химикали и други токсични вещества и стимулатори, те не само че няма да са полезни, но ще бъдат и вредни. Най-голямо здравословно значение за човека имат пресните плодове, зеленчуци и билки. При варене, печене, консервиране и други обработки витамините и минералите в тях намаляват и стойността им спада.
Важно
1. Всеки човек, ако иска да е здрав и силен, редовно трябва да консумира плодове, зеленчуци и билки. Те могат да се употребяват по всяко време на денонощието, но сутрин, обед и вечер задължително трябва да присъстват на трапезата .
2. Плодовете, зеленчуците и билките са необходими за всички и особено за възрастните - както за предпазване, така и за лечение на заболяванията.
3. Ежедневната нужда от плодове и зеленчуци за възрастни е от 200 г до 400 г, но може да се консумират и повече, разбира се, без да се прекалява.
4. Ползването на плодове, зеленчуци и билки предпазва от съвременните болести на цивилизацията като атеросклерозата, хипертонията, инфарктите, инсултите и най-много от рак.
0 коментара:
Публикуване на коментар