Бавен метаболизъм

Бавния метаболизъм може да бъде реална причина, поради която човек може да не губи тегло.Метаболизма представлява превръщането на калориите в енергия.Логично е ,че някои хора ще са с по-бързи темпове отколкото други.Също така тези ,които не изразходват приетите калории ,енергията ще се преврне в мазнини.
Можете да подобрите вашия метаболизъм ,чрез аеробни упражнения изпълнявайки ги поне 3 дни седмично ,най-малко по 30 минути на ден което е достатъчно за изгаряне на много калории.
Също така храненето играе важна роля за бързината на метаболизма.Пълнозърнестите храни , зеленчуците и храните богати на протеин позволяват на тялото да гори калории по-ефективно,а сладките храни и храните богати на мазнини , имат обратния ефект.
Добре ще е да започнете да се храните по-често и с по-малки хранения.Пийте колкото се може повече вода , която пречиства организма ви от токсините освободили се при изгарянето на мазнините.
Избягвайте стреса ,защото той може да доведе до повишаване на теглото.Когато сме под стрес организма ни се освобождава от хормона кортизола ,които забавя обмяната на веществата.
Друг важен фактор е пълноценното наспиване.Хора спящи по-малко от 7 часа на нощ са по-податливи да наддават тегло.

0 коментара:

Публикуване на коментар