Целулит - Лечение на целулита

Целулитът е състояние ,влошаващо външния вид на кожата,известен още като портокалова кожа и най-често се наблюдава по корема ,задните части и краката.
Образува се от съединяването на мазнините със съединителната тъкън под кожата и се образуват бучки.Има лечения за целулита , но въпреки това срокът на валидност на много от тези лечения е под въпрос.
Липосукцията е един от тях , но в действителност чрез липосукцията може състоянието на целолита да се влоши.
Чрез диета и хранителни упражнения могат да се намалят мазнините ,което може да помогне за намаляване на появата на целулита.
Хранителни добавки като соев лецитин , маслото от вечерна иглика , сладка детелина и рибено масло се препоръчват заради свойството си да увеличават метаболизма и подобряване на кръвообръщението,но няма доказателства ,че този вариант оказва ползва в борбата с целулита.
Клетъчните кремове съдържащи съставки като кофеин и теофилин придружени с механичен масаж може би е най-добрия вариант за лечението на целулита.
Има и много други лечения , които могат или не могат да работят , важното е човек да опита и да види кой начин му действа най-добре.

0 коментара:

Публикуване на коментар