Съвети за здравословно хранене

Чрез здравословното хранене не само ще постигнете желаното от вас тегло , но и ще укрепите имунната си система и ще увеличите вашата енергия.Ето 10 съвета за здравословно хранене от които ще усетите невероятни резултати.


  1. Никога не пропускайте закуската.От здравословната и балансирана закуска ще ви даде енергичен старт в динамичния работен ден.
  2. По-често консумирайте плодове и зеленчуци и избягвайте храните богати на захар,които не осигуряват нужните хранителни вещества за организма.
  3. Консумирайте богати на фибри храни за да забързата меболизма си и същевременно да изгаряте калории.Такива храни са житните и бобовите култури , както и плодове и зеленчуци.
  4. Направете водата най-добрия си приятел.Тя е най-важната съставка в здравословното хранене и във всеки сериозен план за отслабване.Водата е жизнено важна за доброто здраве и красота , тъй като съставлява 80 % от телесното тегло на човека.Приемането поне на 2 литра дневно вода ще ускори процеса на намаляване на теглото и ще пречисти организма ви от токсините при отделени при изгорените калории.
  5. Не изключвайте мазнините от менюто си.Ако се храните с достатъчно количество природни мазнини ще осигурите нормалното функциониране на вашите клетъчни процеси.Здравословните хранителни мазнини са отлични за изграждане на мускули и изгаряне на калории.
  6. Хранете се разделно.Добре е на ден да се храните по 3 основни хранения и 2-3 закуски.Добре е храненията да се състоят от 40% въглехидрати , 30% протеини и 30% мазнини , за да се поддържа здравословно телесно тегло.

0 коментара:

Публикуване на коментар