7 Причини за да пиете вода


Всички знаем ,че водата е полезна , но често незнаем причините за това.
Тук ще видите 7 причини за да пиете вода.
1 Загуба на тегло.Водата е един от най-добрите инструменти за намаляване на теглото , на първо място,тъй като не съдържа ниакакви калории и често замества висококалорични напитки , като сода , сок и алкохолни напитки.Също така подтиска апетита и често когато имаме усещане за глад ,в действителност сме жадни.Водата се препоръчва за диети,защото в нея не се съдържат мазнини , калории , въглехидрати и захари.
2 Здраво сърце.Консумацията на добро количество вода може да намали риска от сърдечен удар.
3 Енергия.Когато сте жадни може да усетите умора , мускулна слабост и виене на свят , затова пийте вода по минимум 5-6 чаши на ден ,защото тя ви дава енергия.
4 Здрава кожа.Питейната вода може да изчисти кожата ви само за една седмица.
5 Храносмилателни проблеми. Нашата храносмилателна система се нуждае от добро количество вода ,за да смилат храната правилно.Често водата може да помогне за излекуване на киселините в стомаха ,а заедно с фирбри може да лекува запек.
6 Намалява риска от рак.Установено е ,че здравословното пиене на вода намалява риска от рак на дебелото черво с 45%,а на пикучния мехур с 50% .
7 Помага при физически упражнения.Дехидратацията може да ви попречи на физическите натоварвания.Упражненията изискват допълнително вода , така че не забравяйте да хидратирате преди , по време и след тренировка.

0 коментара:

Публикуване на коментар